Harley’den Niçin Duman Çıktı?

Vatan Gazetesi köşe yazarı sayın Selahattin Duman, 10 Eylül 2003 tarihli köşe yazısında Amerika’daki Harley Davidson sahipleriyle Türkiye’deki Harley Davidson sahiplerini karşılastırmıs. Çok da haksız olmadığı yazısını okurken nedense için için kızdım.

Gerçekleri duymak tabii ki hoşuma gitmedi. Ben motosikleti marka olarak ayırmadığım için sonuçta lobimize yönelik bir eleştiri olarak aldım. Nitekim sonraki günlerde bu konu motosiklet sitelerini meşgul ederek Harleyciler ile başka marka motosikletçiler arasında polimiğe yol actı. Yani motosiklet federasyonunun kurulduğu şu günlerde motosikletçiler ve kulüpleri birlik beraberlik içersinde olduğu mesajını vermesi gerekirken bu konu tartışma ortamına sebep oldu.

Yıllar önce Harley Davidson’un Türkiye’ye geliş müjdesini verirken “Efsane motor Türkiye’de” diye yazmıştım. Distribütor firma ünvanını Efsane Motor diye açıklayınca kendimi Harley’in Türkiye’de isim babası gibi hissetmiştim. Her şey gayet iyi gidiyordu. Çevremde özellikle V-Twin makinasıyla Harley’i andıran Japon klasiklerine binen çok arkadaşım vardı. Hepsi de bir bir güzel birer Harley Davidson sahibi oldular. Güle güle kullansınlar fakat Harley aldıktan sonra da bir bir bizlerden uzaklaştılar. Açık seçik kendilerini diğer marka motosikletlerden soyutladılar. Buna da saygı gösteriyorum ama iş selam vermemeye kadar varınca kızdım. Kimse kimseyle motosiklet ortak hobisi diye birlikte gezmek zorunda değil ama bu kadar da uzun boylu değil. Her şeye rağmen ben sadece motosikleti temsil eden bir köşe yazarı olarak bu konulara hiç girmedim ama el oğlu dinlemez. Nitekim sayın Duman motosikletle ne kadar alakalıdır bilemem ama son derece doğru bir gözlemle Harley’in deposundan dalmış ekzosundan çıkmış. Zaten ateş olmayan yerden de duman çıkmaz. Şimdi ben isterdim ki sayın Duman’ın yazısında yanlış olsun, iki çift laf da ben cevap yazayım. Böyle bir şansım olmadı.

Başkan Uçar

Tomsfed’den ayrılarak Türkiye’nin 48. Federasyonu olarak kurulan Türkiye Motosiklet Federasyonu başkanlığı seçimi geçtiğimiz ay Ankara’da yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdürlüğü’nde yapılan seçimde 26 üye oy kullandı. Oyların tamamını alan Yunus Bekir Uçar TMF’nun ilk başkanı oldu. Verdiği demeçte Türkiye’de motosikletin zengin oyuncağı ve trafik canavarı gibi itici imajını silip, sportif ekonomik ve pratik bir araç olduğu gerçeğini geliştireceklerini, Almanya adına Avrupa’da yarışan Kenan Sofuoğlu’nu Türkiye’ye geri kazandıracağını söyledi. Sayın Uçar bu gayretler için başkanlık yarışına giren tüm rakiplerini aktif göreve davet etti.

Hayırlı olsun.

Motosikletçi
Tolga Büyüköner
Ekim 2003