İşte Kawasaki Burada

Kawasaki özleyenlerini daha fazla bekletmemek için bu ay sonunda 2004 modelleriyle Türkiye’de olacak. Efsane Kawasaki Z-1000, Kawasaki’nin yeni Türkiye distribütörüne ilham kaynağı oldu. Z-Moto Motorlu Araclar Ticaret A.Ş. adıyla Kızıltoprak’ta hizmete giren firma, Türkiye’de ilk defa değişik bir satış stratejisi uygulayacak.

Kawasaki VN800 Classic (Vulcan)

Şu an bütün motosiklet marka distribütörleri ithal ettikleri ürünleri bayi ağı sistemiyle eritiyorlar. Fakat Türkiye bu sistemde zorlanıyor. Motosikletin yeterince yerleşik olmaması, Türkiye’nin değişik şehirlerinde motosiklete yatırımcı bulunamaması, bu işe girenlerin bayiler arası fiyat diferansları yüzünden duydukları rahatsızlıklar, Anadolu müşterisinin motosikletini İstanbul’dan almak istemesi, distribötörün buna rağmen Anadolu bayisine motosiklet fatura etmesi, bayinin ana sermayesinden dahi vazgeçip yok fiyatına motosiklet satması gibi etkenler bayi sisteminin sağlıksız çalışmasına neden oluyor. Z-Moto Kawasaki gurubu bütün bu deneyimleri geçirmiş tecrübeli isimlerden oluşuyor. Bu nedenle Kawasakiciler tek bir merkezden satış politikasını deneyimleri doğrultusunda geliştirerek yepyeni bir sistem oluşturdular. Evet Kawasaki Türkiye’ye tek bir merkezden satılacak. Yanlış duymadınız, bayi yok. Yedek parça yine aynı merkezden temin edilecek. İşin püf noktası da burada. Z-Moto gurubu, Türkiye’nin motosiklet satan mağazalarıyla bayisiymiş gibi çalışabilecek kriterlere uyan mağazalar Z-Moto Kawasaki’den motosiklet alıp satabilecekler ancak kesinlikle konsinye verilmeyecek. Kawasaki’nin tavsiye edilen fiyat listesi, Türkiye’nin her yerinde aynı olacak. Bu sistemde mağazalar talepe göre sipariş yapacakları için stok maliyeti de taşımayacaklar. Böylece mağazalar arası fiyat diferansı minimuma inmiş olacak.

Kawasaki 2003 yılında 1000 cc lik makineler üzerine yoğunlaştı. Önce Kawasaki’yi yıllar önce öne çıkaran Z-1000’i yaptı. 2004 yılının flash makinesi ise yabancı basında prototip olarak izlediğimiz ZX-10. Bu motosikleti Eylül’ün 15 inde Milano’da yapılacak fuarda sergilemesi bekleniyor. Z-Moto Kawasaki’nin bu ay sonu Türkiye’de satışa sunacağı modellerin basında yeni sport modeli Z-1000 geliyor. Ayrıca Kawasaki’niz için yan sanayi aksesuar aramanıza gerek yok. Z-M-moto hem sizin için, hem de Kawasaki’niz için orjınal aksesuarlarını da beğeninize sunuyor. Bir Kawasaki fanatiği iseniz A dan Z ye Kawasakici olabilirsiniz.

Böylece bir özlem daha sona ermiş oldu. Kawasaki Türkiye’ye ve Z-Moto’ya hayırlı olsun.

Motosikletçi
Tolga Büyüköner
Eylül 2003