Fakir Kızın Aşkı

Bu filmi tam on yıldır seyrederim, her yılın Eylül sonu sezon biter, motosiklet mağazaları bir yada iki sezon binilmiş motosikletlerle dolmaya başlar.

Gerçekten satacak olanalar makul fiyatlarını bırakırken, kışın garaja para ödemek istemeynler yüksek fiyat koyarak satılıkmış gibi yaparlar. Ekim, Kasım, Aralık derken insanlar yılbaşına doğru havaların kasvetiyle, kış tatillerine yönelik programlanırlar. Artık motosiklet mağazaları ve motosikletler tamamen unutulmuştur. Ben buna yılbaşı rehaveti derim. İşte o esnada Tolga Büyüköner’in “Tam Zamanı” başlıklı yazısı çıkar. Yazın güzel günlerini gerçekten fiyatlara yetişemediği için motosikletsiz geçiren, gerçek motosiklet sevdalıları, sezon boyu paralarına biriktirdiklerini de ekleyerek mağazadaki makul fiyatlı güzelim motosikletleri alıp sevdalarına kavuşurlar. Artık güzel havalı günler onları beklemektedir. Bu filmin adi “Mutlu son” dur.

Bir de “Hüsran” filmi vardır. Burada “Repo” başroldedir. Paranın Mayıs ayına kadar parayı çekmesi beklenir. Mart ayındaki motosiklet fuarı hesaplanmaz. Yeni modellerin sıfır fiyatları açıklandıktan sonra ikinci ellere yansıyan etiketlere bakıldığında, repo getirisinin para etmediği görülür ve zengin çocuk, güzel kızı fakirken almadığına üzülür.

Ya, işte böyle.

Motosikletçi
Tolga Büyüköner
Mayıs 1999 Motosiklet Dünyası