Şehir İçinde Yavaş

Aslında bunu otomobil sürücülerine söylemek lazım. Sıkışan trafikte bunalan şoförler, yol biraz rahatlayınca Daytona Pisti’nde yarışır gibi gidiyorlar. Bu keşmekeş trafiği hepimiz iyi bildiğimiz için anlatmaya gerek yok.

Motosikletçi, bu karmaşanın içinde gardını almış boksör gibi olmalıdır. Aynalarını iyi kullanmalı, motosikletini önden, arkadan ve yanlardan, otomobillerden mümkün olduğunca mesafeli tutmalıdır. Otomobil peşinden seyrediyorsa, sol arka tekerlek hizasını alıp, sürpriz çukurlara düşmemelidir. Çoğumuz orta şeritten ani sokağa dönen otomobille çarpışmamak için beraber aynı sokağa girmiştir Bunun için otomobil hizasında daima gitmemeliyiz. Geçeceğimiz otomobilin sol dikiz aynasında şoförü izlemeli, sizi gördüğüne emin olduktan sonra sollamalıyız.

Şehirlerarası seyahatlerde ara köy ve kasabalardan geçerken dalmamalı, hemen şehir içi kurallarına dönmeliyiz. Bütün abuk motosiklet kazaları şehir içinde otomobil aranjmanlarında yapılıyor. Şehir içinde yavaş ve dikkatli sürüş, bu kazaları asgariye indirmenin tek önlemidir.

Motosikletçi
Tolga Büyüköner
Eylül 2000 Motosiklet Dünyası