Şehirde Doğru Adres; Suzuki Address 110

Yazımın başlığı, Suzuki Address 110 ile ilgili sürüş izlenimlerimin bence sonucudur.

Bir şeyi denemenin adına test dediğimiz için biz de, yani Ertuğrul Ortaç ile birlikte kullandığımız motosikletlerin hangi amaca uygun olduğunu, sürerken bize hangi duyguları yaşattığını, eksilerini, artılarını sizlere anlatmanın adına biz de test sürüşü diyoruz. Sizlere bu bölümümüzde kullanma imkanına sahip olacağım motosikletlerin sürüş izlenimlerini aktarmaya çalışacağım. Gerçek testleri yapan, dynojetlerde motosikletlerin güçlerini hassas ekranda gören, piste çıkıp deneyenler ile hiç bir alakamız yoktur.

Tolga Büyüköner, 8 Ağustos 2016

Doksanların başında, yani Türkiye’nin motosikleti, scooteri, tanımadığı, şehirlerde trafiģin durma noktasına gelmediği günlerden beri, kolay ulaşımın tek çözümünün iki tekerlekli araçlar olduğunu hep anlatmışımdır. Fakat gerçek şu ki motosiklet kültürü olmayan ülkemde büyük araç sürücülerinin arasında sürüş yapmak hiç de kolay değildir. Bu konuyu halletmenin en hızlı yolu TV aracılığı ile kamu spotu olarak “Motosikletleri Farkedin” başlığıyla milyonları bilinçlendirmektir. Yazımı tesadüfen okuyan her yayımcıdan, motosikletçiler adına ricamdır.

Suzuki Address 110, MotoGP Edition

Şehir ulaşımında yaşadığımız sıkıntılar, zamanında bir yere gidememek, yapacağımız keyifli bir buluşmayı dahi ızdıraba çeviren trafik. Çözüm iki tekerlekli bir araç. Bu araç ne olmalı? Fazla pahalı olmayan, sorunsuz olduğundan marka olmuş, satış sonrasında sıkıntısı olmayan, bozuk yollarımız için büyük tekerlekli, hem kolay binip inmek hem de rahat paket taşımak için ayak bastığımız kısmı düz olan, sele altına kaskımızı ceketimizi bıraktığımız gibi yaya olabileceğimiz ve fazla iri olmayan ama iri bir insanı da rahat ettiren bir araç aradık. Arayışımız bizi Suzuki Address’e götürdü.

Suzuki bayisi arkadaşlarım, servis aracı Addrees 110 scooteri denemem için verdiler. Benim için ilk kriter hareket ettiğimde kendimi emniyette hissetmemdir. Bu hissi dönerken ve dururkende yaşıyorsam tamamdır. Araç 16.000 km cıvarında tam tadında. Ayağımı çıkıntısız tabandan rahatça geçirerek oturdum. Kokpitte kocaman rakamlarla göstergeye hakimsiniz. Ellerinizi griplere koyduğunuzda dirsek açınız gayet rahat. Dizleriniz ön gòğüse deymiyor. Torpido kısmının iki tarafında kapaksız pratik cepler çok kullanışlı.

Kızıltoprak’tan çıkıp Harem ayrımından dönüp Fenerbahçe stadının fener yoncasını zorlayıp döneceğim. İlk hareket ön amortisör açısının ideal olduğunu hissettirdi. Fazla dik açı olmadığından gidon oynak değil. Hemen 50 Km’ye ulaştı. Önumde normal seyreden aracı sollayabilecekmiyim? Evet hemen 70 km olabildi, rahat geçtim. Şimdi Harem ayrımı ilk dönüş. Address’i bilmediğim için temkinliyim. Tekerlek ebadı 14 İnç olduğundan gayet stabil dönüyorum. Şimdi düzde ne gidecek? 100 km’yi biraz geçtim. Stad yoncasına yaklaşıyorum. Yoncayı kaç km ile dönebileceğim? 40 km ile girip 43 km ile çıktım. Aslında daha opsiyonda vardı. Muhteşem. Çok başarılı.

Suzuki Address 110 teknik özellikleri;

Motor Tipi : 4 zamanlı, 1 silindirli, hava soğutmalı, SOHC
Motor Hacmi : 113 cm3 V-twin
Çap x Kurs : 51.0 x 55.2 mm
Sıkıştırma Oranı : 9.4 : 1
Şanzıman : CVT
Toplam Uzunluk : 1845 mm
Toplam Genişlik : 665 mm
Toplam Yükseklik : 1095 mm
Aks Aralığı : 1260 mm
Yerden Yükseklik : 120 mm
Sele Yüksekliği : 755 mm
Yüksüz Ağırlık : 97 kg
SÜSPANSİYON
Ön : Teleskopik, sarmal yay, yağlı
Arka : Salıncaklı tip, sarmal yay, yağlı
FRENLER :
Ön : Disk
Arka : Kampana
LASTİKLER :
Ön : 80/90-14 M/C 40P
Arka : 90/90-14 M/C 46P
Ateşleme Tipi : Elektronik ateşleme (Transistörlü)
Marş Sistemi : Elektronik ve marş pedallı
Yakıt Sistemi : Yakıt enjeksiyonu
Yakıt Deposu : 5.2 L
Garanti : 2 yıl veya 30.000 km

Siyah, beyaz, titanyum olmak üzere üç rengi var. Fiyatını 6.350 TL den kampanya ile 5.990 TL ye çekmişler.

Titanyum renginden hoşlandık. Biz genelde bakmaya gitmeyiz, alır çıkarız. Öyle de yaptık.

Tolga Büyüköner
Motosikletçi
18.08 2016