Tıpkı Eski Günlerdeki Gibi

Gençliğinizi, eski günlerinizi geri getirebilir misiniz.

Hayır, onlar yaşandı bitti. Ama eski günlerin keyfini yeniden yaşayabilirsiniz. Nasıl mı?

Vespa bunu yaşatabilen tek klasiktir. Çünkü o herkesin hayran olduğu, çizgisini bozmadan ve üretimine hiç ara vermeden 60 yıldır üretimine devam ediyor.

Ah keşke altmışlı yıllarda bindiğimiz Vespa‘larımız duruyor olsaydı dediğimiz olmuyor değil. Aslında Vespa alınır ve beraber yaşanır. Bugün İtalya’da, İngiltere’de bunun güzel örneklerini görebilirsiniz. Bisiklet gidonlu, farı çamurluk üstünde kırklı, ellili yıllara ait bir Vespa’nın üzerinde takım elbisesiyle, başında klasik kaksıyla günlük hayatını onunla yaşayan zevk sahibi yüzlerce insana rastlayabilirsiniz.

Konu mankenleri: Buket ve Tolga Büyüköner, Vespa ET4 150

İnsanlar dört zamanlı, otomatik scooterlerin rahatlığına alışınca, Vespa 2 zamanlı, elden 4 vitesli, Vespa’yı Vespa yapan PX serisini eskiye saygı olarak üretirken, 4 zamanlı otomatik versiyonunu 1996 yılında ET 4 olarak çıkardı. Bu sevimli klasik rahatlığıyla tutunca 2003 yılında GT 200, 2005 yılında LX 150 serisiyle devam etti. 2006 yılında teknolojisini iyice geliştirip, enjeksiyonlu GTS 250 ie ve GTS 250 ABS modelleriyle modern klasik anlayışına damgasını vurdu.

Vespa aşkı öyle bitmez tükenmez bir aşk ki, 1945 yılında Junior Piaggio ve baş mühendis Dascanio’nun prototip olarak yaptığı Vespa, 1946 yılında piyasaya çıktı. Tam 60 yıl sonra bu yıl, bisiklet gidonlu, farı çamurluk üzerinde, çift selesiyle ilk üretiminin modernize edilmiş versiyonu GTV 250 yi 60.yıl anısına üretti. Ayrıca LX 150 serisine makyaj yaparak LXV 125’i çift sele olarak çıkardı. Bu anlattıklarımın hepsini Allah nasip ederse 2007 yılında Türkiye’de görmeyi umut ediyorum.

Fotoğraflar : Ertuğrul Ortaç, 8 Ağustos 2005, Maltepe sahili

Gençler için Vespa’lı hayat yeni başlıyor. Size gelince; hiç bir şey için geç değil. Genç kızlığınızda veya delikanlılığınızda yapamadığınız hayallerinizi gerçekleştirebilir ya da Vespa’larınız ile yaşadığınız o mutluluğu tekrar yaşayabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey, bir Vespa sahibi olmak.

Tıpkı eski günlerdeki gibi.

Motosikletçi
Tolga Büyüköner
Ağustos 2005