2013 Türkiye Motosiklet Fuarı

Motosiklete hobi amaçlı binenlerin tabiri ile motosiklet sezonu motosiklet fuarı ile birlikte açılmış olacak. Evet şantiye halindeki Türkiye’nin tozlu ve bozuk yollarında yagmurda motosiklete binmek ile çamur banyosu yapmak arasında gerçekten bir fark yok ama hava kuru olduğu müddetçe marşına basıp gidebileceğimiz motosiklete sezon koymak da bana göre değil.

(Fotoğraf www.mcnews.com.au sitesinden alıntıdır)

Model yılı Ağustos’tan Ocak ayına kaymasına karşın, her yıl Mart sonu yapılan motosiklet fuarı bu yıl erkene alınarak 28 Şubat- 03 Mart tarihleri arasında İstanbul Yeşilköy fuar merkezinde 9-10-11. Salonlarda yapılacak. Yepyeni heyecanlara sahne olacak fuar, Moted, Motoder, Bised’in destekleriyle 2013 Eurosia Moto Bike Expo adı altında motosiklet, bisiklet ve her türlü aksesuarlarının yer alacagı geniş bir yelpazede sunulacak.

Fuar biletleri aynı zamanda şans kuponları. İçeri girdikten sonra ziyaretçi davetiyenizle form doldurmayı ihmal etmeyin. Kimbilir belki bir Ducati 696 motosiklet veya Bianchi bir bisiklet neden sizin olmasın. Fuara promasyonlarıyla destek verenler olduğu gibi fuar boyunca Mağazası’nda fuar indirimi yapanlarıda anlamıyorum. Senenin dört günü Türkiye’nin dört bir yanından gelen motosiklet severler fuar sebebiyle biraraya gelirler, bu birliktelik amatör veya profesyonel anlamda motosikletin artısıdır.

Motosiklet marka distribütörleri yeni modellerini fuara yetiştirme telaşı içersindeler. Bazı markalar ilk partilerini getirip fuarda teşhir edip sonrası teslim edebilirken bazıları sadece sunum amaçlı getirebilecekler gibi gözüküyor.

Fuar yaklaşırken motosiklet satışlarında fırtına öncesi gibi bir durgunluk yaşanır. İnsanların türlü beklentileri fuarı görene kadardır. Evdeki hesap fuara uymayınca satılıkta olanlar ya fuar fiyatlarına uyar ya da kuş olur uçar. Fuardan sıfır alabilme şansı olanların bir avuç ikinci el motosikleti, fuar sonrası sezon dediğimiz fiyattan satışa çıkar. Ben bu hikayeyi yirmi yıldır yaşarım ve yazarım ama sıra değişmez.

Show dünyasının Guinnes rekorlar kitabına girmiş ismi Chris Pfeiffer tekrar İstanbul’da olacak. Chris’i geçen sefer hayranlıkla izlemiştik bu sefer motosikletine şinorkel egzoz takıp jakuziye girerse hiç şaşmam çünkü motosikletiyle yapmadığı bir o kaldı.

Önce sağlık, sonra güzel bir fuar olsun.

Tolga Büyüköner
Motosikletçi
Şubat 2013