Raund 13, San Marino Misano

San Marino’ nun Misano pistinde yapılan 28 Turluk yarışta pol pozisyon yine Marquez’indi. 2. Lorenzo ,3. Rossi şeklinde start aldılar. Lorenzo yine güzel çıktı, arkasına Pedrosa, Marquez, Rossi,Crutchlow, Bradl, Bautista sıralamasıyla dizildiler. 24 Tur kala Marquez hata yapınca Rossi’ye geçildi, Rossi üçe çıktı ve Pedrosa’nın peşine düştü, tur zamanını iyileştirerek ona yaklaştı. Lorenzo önde arayı Pedrosa’ya 2,5 saniye açmıştı. 17 Tur kala Marquez tur zamanını aşağı çekerek Rossi’ye yaklaştı ve 16 tur kala geçti.

Lorenzo Pedrosa Marquez Rossi hepsi 1,34 küsur zamanlarla yakın dönerek, 11 tur kalana kadar sıralama aynı kaldı. Bu turda Marquez Pedrosa’yı ilk atağında geçerek ikinci sıraya yükseldi 7 Tur kala Pedrosa Marquez’i geçti, geçildi. Aralarında müthiş bir yarış başladı ve kameralar ikisine kitlendi.

Lorenzo önde tek başına birinciliğe giderken, iki Honda 3 saniye gerisinde podyumun alt iki, sırasının mücadelesindeydi. Rossi oldukça geride kalmıştı ama 4.lügü garantilemişti. Bir arkasında Crutchlow ve Bradle yarışını son turda Bradl kazanacak ve yarış, 1.Lorenzo, 2.Marquez, 3.Pedrosa, 4.Rossi, 5.Bradl, 6.Crutcholow şeklinde sonlanacaktı.

Tolga Büyüköner
Motosikletçi
17 09 2013