Raund 17, MotoGp 2013 Motegi Japonya

Sezonun bitmesine bir raund kala, Japonya’nın 4801 metre uzunluğundaki Motegi pistinde 24 Tur üzerinden yapılan yarışı Jorge Lorenzo kazandı. Marquez ile olan puan farkını 13’e indiren Lorenzo, şampiyonluktaki iddiasını hala sürdürüyor.

Pole pozisyondan start alan Jorge Lorenzo, güzel bir çıkış yaparak liderliğe yerleşti. Takım arkadaşı efsane Valentino Rossi’ de beşinci cepten fırlayıp ikinci sıraya çıkınca iki Yamaha ilk turu Honda’ların önünde döndüler.

İkinci turda Rossi, Marquez ve Pedrosa’ya geçilirken, Lorenzo güzel bir performanla arayı açmaya başladı. Her turda arka hızlı gruptan biraz daha açılan Lorenzo, kimseye geçilmeden birinci olurken, podyumu,2. Marquez ve 3. Pedrosa şeklinde paylaştılar.

Son yarış öncesi 305 Puana ulaşan Jorge Lorenzo, şampiyona lideri Marc Marquez ile olan puan farkını 13’e indirirken, 280 Puan ile Dani Pedrosa üçüncü sırada bulunuyor.

Son yarış 10 Kasım 2013 Tarihinde İspanya Valencia’da koşulacak. İlk üç pilotunda kendi evi olan İspanya’da MotoGp meraklılarını müthiş bir final bekliyor.

Not: Fotoğraflar MotoGP resmi internet sitesinden alınmıştır.

Tolga Büyüköner
Motosikletçi
16.11.2013