Yaz Geldi Haberimiz Olsun

Ehliyetlerinizi Yenileyin adlı bir önceki yazımda, yurt dışına giden arkadaşlar, yeni ehliyetlerini alarak artık başka hiç bir kuruma gereksiz ücret ödemeden araçlarını kullanabilecekler.

Bu arada özelden yeni ehliyetler için, gerçekten geçerlimi diye soran arkadaşlar oldu. Sırf bu cevabı doğru verebilmek ve özlediğimiz Yunan mutfağını da tatmak için yaşayarak görmek istedik. Geçtiğimiz ay, bir hafta sonu Alexandraupoli’ ye gidip geldik. Tedbir olarak süresi bitmemiş Turing Otomobil Kurumu’ndan aldığım Beynelmilel Ehliyetname’mem de yanımdaydı. Her zaman ehliyet soran Yunan polisi bu sefer sormadı ama ben sordum. Yeni ehliyetimi göstererek bu ehliyet geçerlimi dedim, evet dedi.

Arkadaşlar yeni ehliyetlerimiz ile seksen dört ülkede araçlarımızı kullanabiliyoruz. Ne yazık ki kurum menfaatleri, vatandaş menfaatlerinin önünde olduğu için, siz benden duymasanız, başkası sizden duymasa, kimse, gerek yok arkadaş, bunca para vereceğine git on beş Türk Lirasına ehliyetini yenile demiyor. Ben diyorum. Haberimiz olsun.

Aya Yorgi Restaurant

Şimdi araç muayenesi ile ilgili yeni bir haber;

Bizim Fizik öğretmeni Ahmet, her gün dört yaşındaki oğlu Ada ile sabah altıda kalkar, birlikte aynı okula giderler, akşam Ada koltuğunda uyumuş, sevgili öğretmenim direksiyonda yamulmuş bir şekilde dönerler. Her şeyi zamanında düzenli bir şekilde yapmaya çalışan Ahmet öğretmenin motosikletini muayeneye götürecek vakti yok. Ben teklif ettim. Muayene randevunu al, okul çıkışı Kızıltoprak TUV’e biz motosiklet ile geliriz sen de imza atarsın olur biter. Bu tip randevulara en az on beş dakika önce gitmek gerekiyor. Eşim ile birlikte biz de öyle yaptık. Kızıltoprak TUV’de görevli arkadaşların, işlerini yaparken insanlara güler yüzlü davranışları ve yardımcı oluşları son zamanlarda bu konuda iyice tükenmiş ümidimi tekrar yerine getirdi. Kendilerine teşekkür ederim. Ruhsat sahibi arkadaşım imza için gelmek üzere dedim, gelmesine gerek yok sizinle işlemimizi sonlandırabiliriz dedi. Ahmet öğretmeni arayıp, gelmene gerek yokmuş deyince, akşam trafiğinde nasıl sevindiğini anlatamam. Yani arkadaşlar daha önce ruhsat sahibi kendi gelemediğinde yüz Türk Lirası civarında bir para ödeyerek vekalet vermek zorundaydı ya, artık siz gidemediğinizde vekalet olmaksızın, ehliyetli bir yakınınız aracınızı muayeneye götürebiliyor. Haberimiz olsun.

Pasaport vizelerine gelince. Shengen vizesinin kalkmasını bekliyorsanız, kendinize uzun yıllar yurt içinde tatil planları yapmanızı öneririm. Bizim yurt dışı planlarımız olduğundan normal vize işlemlerimizi yaptırdık. Yaz sezonuna girdiğimiz bu günlerde vize randevularında yoğunluk var. Haberimiz olsun.

Motosiklet seyahatlerinde, motosikletiniz için, kilit, zincir spreyi, lastik tamir spreyini veya kitini unutmayınız. Kendiniz için, tam korumalı yol kıyafetimiz dışında, Allah ihtiyacını göstermesin, ilk yardım çantanız, diş fırçanız, iki mayo, bir şort, iki tişort seyahat boyu size yetecektir. Gereksiz yük taşımayın. Biz yıllardır öyle yapıyoruz. Haberimiz olsun.

Yola çıkmadan değerli motosiklet eğitmenlerimizden, hatırlatma eğitimi almak, uzun kilometreler yorulmadan sürmenizi sağlar. Hatta gece dansa bile gidersiniz. Bizim gibi. Haberimiz olsun.

Yaz geldi, yollar bizi bekler. Ben de, yol ihtiyaçlarımızdan haberimiz olsun istedim.

Tolga Büyüköner
Motosikletçi
01.06.2016