Raund 4, Le Mans’da Yağmur Yarışı

Monoton olmayan çok zor ve zevkli bir yarış oldu. Yağmur her zaman sürprizler yapar ve siz favorilerinizi bir türlü hayal ettiğiniz yerde göremezsiniz. 28 Turluk yarışın her anı heyecan doluydu.

Marquez pole pozisyondan başladığı yarışın ilk turunda 8. Sıraya geriledi. Üçüncü cepten iyi bir çıkış yapan Ducati yarışçısı Andrea Dovizioso 2. cepten çıkan Lorenzo’dan açılmaya başladı. Üçüncü sıradaki Pedrosa, Lorenzo’yu geçerek önce ikiye, dördüncü turda da Dovizioso’yu geçerek bire yerleşti.

Dani Pedrosa

Pedrosa, Dovizioso, Lorenzo’nun hemen ardından, yedincilikten tırmanan Rossi belirdi. Valentino Rossi hayranları için yarış şimdi başlamıştı. Hepsinin arzusu takım arkadaşı Lorenzo’yu geçmeseydi. Bu sırada Pedrosa virajda açılınca Davizioso’ya geçildi ve trafik oldu. Hızlı guruba Rossi’nin arkasında Cal Crutchlow ve Nicky Hayden’da katıldı. 8. Turda Valentino Rossi, Lorenzo’yu geçince tribünlerde sarı 46 bayrakları dalgalandı ve biranda heryer sapsarı oldu. Hemen sonra Crutchlow, Hayden ve Stefan Bradl’da Lorenzo’yu geçti. Le Mans’ta yağmur altında müthiş bir yarış oluyor, şampiyon bir bir geçiliyordu.

Cal Crutchlow

Uzun zamandır ilk beşin içersinde iki Ducati performans yapıyordu. Andrea Dovizioso 10. Turda Pedrosa’ya tekrar geçildi fakat mücadeleyi bırakmadı. Starttan itibaren 11.Tura kadar 8. Sırada dönen Marquez, Lorenzo’dan başlayarak tırmanmaya başladı. Önde habire yerler değişiyordu. Davizioso, Pedrosayı geçip bire çıkıyor, Doctor, Crutchlow’a geçilip dörde iniyordu.

Marc Marquez

13.Turda Dani Pedrosa, Andrea Dovizioso’yu son defa geçerek liderliği aldı. Yağışla birlikte yarışın 16. turuna gelindiginde artık lastikler yeterince tutunamıyordu ve düşmeler başladı. İlk olarak Randy De Puniet, arkasından Stefan Bradl ve Valentino Rossi düştüler. Doctor yarışa dönebildigi için digerlerine göre şanslıydı. Artık yarışı 12.sırada sürdürecek ve bitirecekti.

Andrea Dovizioso

Marc Marquez 19.turda beşe çıkmış, Nicky Hayden’ı yakalamıştı. Önde ise Cal Crutchlow Andrea Dovizioso’ya baskı yapıyordu. Ducati sürücüleri podyum istiyor, Japon sürücüler bırakmıyordu. 21.turda Marquez Hayden’ı geçip dörde yerleşti ve öne yaklaşmak için best time yapmaya başladı. Başından ıitibaren çok iyi bir yarış çıkaran Andrea Dovizioso, 22. turda Cal Crutchlow’un baskısını iyice hissetmeye başladı ve 23. Tur’un başında motosikletinin arkası kaydıgı esnada geçildi. Yarışın bitmesine iki tur kala Marc Marquez, Andrea Dovizioso’yu geçince kimse düşmediği takdirde podyum belli oldu.

1. Dani Pedrosa,
2. Cal Crutchlow,
3. Marc Marquez

Le Mans Yağmur yarışında Rain Man bence Ducati sürücüsü Andrea Dovizioso idi. Çok güzel bir yarış oldu. 5.Raund İtalyanların evinde, Mugello’da.

Moto Gp 2013 Fransa Le Mans Yarış Sonuçları

1 Dani PEDROSA (SPA, Repsol Honda Team, Honda)
2 Cal CRUTCHLOW (GBR, Monster Yamaha Tech 3, Yamaha)
3 Marc MARQUEZ (SPA, Repsol Honda Team, Honda)
4 Andrea DOVIZIOSO (ITA, Ducati Team, Ducati)
5 Nicky HAYDEN (USA, Ducati Team, Ducati)
6 Alvaro BAUTISTA (SPA, GO&FUN Honda Gresini, Honda)
7 Jorge LORENZO (SPA, Yamaha Factory Racing, Yamaha)
8 Michele PIRRO (ITA, Ignite Pramac Racing, Ducati)
9 Bradley SMITH (GBR, Monster Yamaha Tech 3, Yamaha)
10 Stefan BRADL (GER, LCR Honda MotoGP, Honda)
11 Andrea IANNONE (ITA, Energy T.I. Pramac Racing, Ducati)
12 Valentino ROSSI (ITA, Yamaha Factory Racing, Yamaha)
13 Aleix ESPARGARO (SPA, Power Electronics Aspar , ART)
14 Danilo PETRUCCI (ITA, Came IodaRacing Project Ioda-Suter)
15 Karel ABRAHAM (CZE, Cardion AB Motoracing , ART)
16 Colin EDWARDS (USA, NGM Mobile Forward Racing FTR, Kawasaki)
17 Michael LAVERTY (GBR, Paul Bird Motorsport , PBM)
18 Hector BARBERA (SPA, Avintia Blusens, FTR)
19 Hiroshi AOYAMA (JPN, Avintia Blusens, FTR)

MotoGP 2.013 4.Yarış Sonrası Puan Durumu

1 Dani PEDROSA, Honda SPA, 83
2 Marc MARQUEZ, Honda SPA, 77
3 Jorge LORENZO, Yamaha SPA, 66
4 Cal Crutchlow, Yamaha GBR, 55
5 Valentino ROSSI, Yamaha ITA, 47
6 Andrea Dovizioso, Ducati ITA, 39
7 Alvaro BAUTISTA, Honda SPA, 38
8 Nicky HAYDEN, Ducati Amerika Birleşik Devletleri, 35
9 Aleix ESPARGARO, SANAT SPA, 20
10 Andrea IANNONE, Ducati ITA, 18

Tolga Büyüköner
Motosikletci
23.05.2013

Not: Fotoğraflar MotoGP resmi internet sitesinden alınmıştır.