Sevdiğinizle Gezin

Yeniler Motosiklete başlarken, Japonları kastederek bir soru yöneltirler. “Hangi marka daha iyi?” Benim cevabım “Hepsi birbirinden güzel, sen kendine uygun olanı seç” olacaktır. Eğer cevabımı biraz politik bulduysanız öyle olmadığını açıklayabilirim.

Objektif bakıldığında, bu dört ezeli rakip, her zaman biraz daha iyisini yapmaya çalışmışlardır. Hiç bir zaman da araya fazla açamamışlardır. Yani karşıt versiyonlarında, birinin oturum konumu daha “tur” diğeri daha “spor” olabilir. Biri aşağıda hızlı, diğeri arada yada tepelerde hızlı olabilir. Birinin freni mükemmelse, diğeri durmuyor demek değildir. Eğer konu bir “drag” yarışı gibi uç noktalara getirilirse, “tune up” yapmak suretiyle hepsi daha hızlandırılabilir. Sonuçta hiç biri diğerinin yanından uçup kaçmıyordur. Dolayısı ile fanatiklik iyi değildir.

Dikkat ederseniz her iki yılda bir, markaların bir yada iki versiyonunda, geliştirme bazında atılım yaptığını görürsünüz. Bu yıl için örnekleyecek olursak, dört Japon’un da 1998 yılında iddialı olduğu flash versiyonu var. Honda CBR 900 RR, Suzuki TL 1000 R, Kawasaki ZX 9 R ve Yamaha YZF 1000 R1 ile yeni sezonda beğenimize sunulacaklar.

Bizler motosiklete binebildiğimiz ve yenileyebildiğimiz sürece sevdiğimizi alıp onunla gezmeliyiz. Motosikletle evlilik değil, flört yaşanır.

Motosikletçi
Tolga Büyüköner
Ocak 1998 Motosiklet Dünyası